Eilen perjantaina minulla oli vapaapäivä ja tästä syystä pystyimme osallistumaan Luvian Peränkylän ala-asteella järjestettyyn agility-näytökseen. PAHA ry on järjestänyt tällaista näytöstä jo aikaisempinakin vuosina ja nyt mekin olimme mukana. Näytöksessä oli mukana 4 koiraa (Micki, PP, Donna ja Äksy) ja myös Tuulan Elli-pentu oli mukana ilostuttamassa lapsia. Ensin lapset saivat tutustua koiriin, ja silittäjiä riitti :) Sitten lapset järjestyivät katsomoksi ja Renja esiteltyä meidät, ja kerrottua agilityn perusideasta, suoritimme agilityradan kukin vuorollamme.  Äksy oli niin kiinnostunut yleisöstä että meidän rata ei mennyt kovin häävisti, keskittyminen oli kateissa. Urheasti kuitenkin suoriuduimme radan loppuun asti ja saimme komeat aplodit Äksy hyppää

Suoritusten jälkeen lapset saivat mahdollisuuden kokeilla lajia koiriemme kanssa. Neljästä koirasta ainioastaan Micki ja Äksy olivat mahdollisia koekaniineja ja niin Äksykin pääsi lasten ohjaukseen kun Micki oli saanut leikistä ja nakeista tarpeekseen. Ensin Äksy oli vähän ihmeissään lapsi-ohjaajista, mutta kun kehoitin lapsia rohkeasti kutsumaan koiraa ja sanomaan sille "hyppy" alkoi homma toimia. Äksy ja lapsi Radalla oli kolme hyppy-estettä peräkkäin ja lopussa putki. Äksy ja lapsi2Muutama suoritus meni oikeinkin hyvin, mutta sitten Äksy keksi, ettei putkeen tarvi välttämättä mennä. Se hyppäsi putken päälle tai juoksi vaan ohi, menin sitten avuksi ja laitoin sen joka kerta putkeen (ettei opi huonoa tapaa). 

Lasten mentyä päästimme koirat leikkimään kentälle ja kokosimme kaikki esteet talvisäilöön varastoon. Äksy valloitti uuden sydämen; PP (1v Pumi) rakastui Äksyyn sydänjuuriaan myöten Äksy piti myös PP:stä ja yhdessä ne leikkivät ja jahtasivat toisiaan pitkin kenttää. Sitä oli mukava katsella

Illalla menimme Äidin ja Emman (sekä tietysti Äksyn) kanssa Vammalan-mummulle käymään. Veimme mummun suppilovahverometsään ja löysimmekin pari litraa suppiksia. Kävimme myös hautausmaalla laittamassa vaarin isovanhempien haudan talviteloille. Ennen lähtöämme (söimme tietenkin itsemme ähkyyn) ja putsasimme sienet mummulle.

Kotimatkalla poikkesimme vieä mökille jossa saimme ihastella Timon tekemiä kaiteta ja kävimme moikkaamassa Emppua ja Hannua naapurissa.