Tänään oli taas agility-treenit

Ennen agilityä treenasin Ruutia Massilla. Ruuti alkaa pikkuhiljaa viihtymään seurassani ja kuuntelemaan aika kivasti. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Leikkien ja valtavien kehujen kera etenemme rauhallisesti.

Agilityreeneissä jatkettiin samalla teemalla kuin viikko sitten. Eli radan pätkää mentiin ensin normaalisti ja sitten ilman ääntä. Äksy kuumeni aika paljon, ja haukkui voimakkaasti ja yritti jopa pitkästä aikaa käydä jalkaani kiinni yhdessä vaiheessa kun en mitään puhunut. Sain sen kuitenkin hienosti tulemaan puolivalsseilla (ilman ääntä) esteiden takaa aina eteen ja taas hyppäämään. Näiden puolivalssien lisäksi radalla oli A-este jonka olla oli putki eli A-este ja putken suu vierekkäin. Kuten arvata saattoi A-este veti neitiä enemmän (se kun tuntuu olevan Äksyn suosikki este) ja ekalla kerralla se varasti A:lle. A:ta ja putkea mentiin siis vuorokierroksilla. Tämän ensimmäisen haman jälkeen koira toimi siis myös ilman ääntä hienosti suuren valinnan edessä. Haukkuminen oli kuitenkin minusta todella ärsyttävääja jopa häiritsevää jos ajatellaan että minä yritän huutaa käskyjä haukun yli. No, toivotaan että haukku karsiutuu pois, kun ei sitä ole ennenkään ollut.

Sain Leenalta lainaan keppejä koskevan opetusvideon. Jos saisin apua tähän meidän ongelma-esteeseen ja päästäisiin pikkuhiljaa treenaamaan virallisia kisoja silmälläpitäen.