Töissä alkoi pari viikkoa sitten rapakunnosta juoksukuntoon- ohjelma jonka avulla pitäis kuudessa viikossa pystyä juoksemaan 5km. Minä tietenkin, muiden muassa, otin haasteen vastaan ja nyt on kolme viikkoa aktiivista treeniä takana. Ohjelma on tehty niin että viikossa on kaksi lepopäivää ja muina päivinä on joko juoksuharjoite tai kävelylenkki. Juoksut ovat sujuneet hyvin, alun kangertelun jälkeen. Se kangertelukin johtui siitä että juoksin ihan liian kovaa, mutta kun sain viritettyä sykemittarin ranteeseeni ja rupesin noudattamaan ohjaajalta saamiani sykerajoja alkoi homma toimia. Nyt eivät penikat vaivaa (kiitos uusien pronaatiotuettujen lenkkareitten) eikä 5min juoksupätkät tuota minkään sortin ongelmia. Tälläviikolla pitäisi pystyä juoksemaan perjantaina jo 15min putkeen. Saa nähdä kuinka käy.

Syy miksi tähän juoksuryhmään lähdin mukaan on yksinkertainen. Haluan juosta Pomon kanss canicrossia. Mulla on jo hienot vehkeetkin hommattuna, itselläni kilpavetovyö, joustava vetonaru ja Pomolla hyvät valjaat (Leenalta lainattuna, kohta saadaan omat). Pomo on osallistunut vasta muutamaan treeniin vetäen. Se vetää suht kivasti, ja koitan palkita sen innokkaasta vetämisestä lisäämällä vauhtia. Suurimman osan treeneistä teen kuitenkin niin että koirat ovat vapaana ja jolkottelevat mukana. Pomo kun on vielä keskenkasvuinen eikä liika vetäminen tee sille hyvää. Mutta kokeiltu siis on herra tuntuu tykkäävän hommasta.

Tokoilua on jatkettu tasaiseen tahtiin ja edistystäkin (kai) on tapahtunut. Viimeksi Pomo oppi liikkeestä seisomisen ja se kävikin tosi nopeasti, muutamalla treenikerralla tehdyt toistot upposivat herran kaaliin niin että tekee nyt mallikkaan, nopean pysähdyksen jo vapaasta seuraamisesta. Kiitos vaan Sarille hyvästä opetus-vinkistä. Paikkamakuu on suht hyvä, muutamalla kerralla on nyt noussut kun olen ahnehtinut liikaa matkaa. On kuitenkin tosi rauhallinen ja makaa pää maassa, kuten on opetettu. Paikalla istuminen tuottaa välillä ongelmia, ei siinä että nousisi vaan siinä, että menee maahan, maaten on selvästi mukavampaa. Liikkestä maahameno alkaa olla hallussa sekin, pientä hiomista, lähinnä nopeutta, tarvitaan vielä lisää. Luoksetulo sujuu ihan ok, välillä eteentulo on vino kun vauhtia on liikaa eikä ehdi keskittyä siihen, mutta tätäkin työstetään. Hyppy sujuu hienosti (pienellä esteellä), samoin nouto patukalla. Eteenlähetystkäkin on kokeiltu, toimii kunhan on se patukka siellä odottamassa. Ilman ei ole vielä kokeiltu.

Äksy on muistutellut mieliin AVOn liikkeet ja ne hiotaan nyt kuntoon parin viikon päästä olevaa koetta varten. Siellä sitten tosissaan yritetään sitä ykköstulosta.

Lopuksi vielä muutama kuva Pomosta tokoilemassa

 

Pomo taistelee

Sivu

Eteentulo

Kiitos kuvista kuuluu taas kerran hovikuvaajalleni Leena Pohjarannalle.