Jaahas, aika kuluu kuin siivillä kun ei oo noita vapaa-ajan ongelmia. Koulua ja töitä, ja kaikki liikenevä aika koirien kanssa treenaten tai muuten puuhaten.

Nyt on pidetty pienimuotoista taukoa kisaamisessa ihan ajan- ja rahanpuutteen vuoksi. Äksy starttasi agilityssä maaliskuun alussa Seinäjoella, saaliina 2 x hyl. Treenattu on ahkerasti, mutta nyt on pieni luova tauko kun X-box loukkasi selkänsä ottaessaan yhteen kaverin koiran kanssa lenkillä. Onneksi kyse on vain lihasjumeista joihin Minna-hierojamme jo on antanut ensiavun ja viikon päästä mennään uusintakäsittelyyn. Valmennuksissa on käyty ahkerasti, sekä oman seuran että rotujärjestönkin järjestämissä. Uutta on opittu, tai siis lähinnä minä olen oppinut paljon taas radanluvusta ja näen nykyään paremmin ja enemmän vaihtoehtoja

Pomon kanssa agiliitely on myös kuulunut säännöllisesti ohjelmaan ja kesällä Pomo pääsee treenaamaan oikein omaan ryhmään. Ensi starttia suunnittelen johonkin touko-kesäkuulle, huhtikuun lopussa kun tulee ikä täyteen. Kepeille kun vielä saan inan varmuutta lisää niin voin hyvällä mielellä mennä virallisiin kisoihin. Toivottavasti löydän muutamat möllit tästä läheltä ennen sitä.

Toko/tottis-rintamalla ei mitään ihmeitä. Pomon kanssa treenataan PK-ryhmässä ja tehdään pääasiassa viretilatreenejä. Tunnelin päässä on jo nähty valo, ehkä se BH-koe saadaan vielä tämän vuoden aikana suorituskuntoon, ja jos ei saada niin ensi vuonna on käsittääkseni myös kokeita Liikkeet siis on kunnossa, viretila vaan pitää saada hallintaan ja kestämään halutun laisena koko suorituksen ajan.

Äksy treenailee korkeakoulussa VOITTAJA-luokan liikkeitä. Tunnaria ja ruutua on työstetty. Ruutun menee nyt jo aika kivasti, tarjoaa vaan mielellään siellä istumista (??), tunnarissa oli tauon jälkeen vähän ongelmia, mutta kasasta haki hienosti oman. Ehkä ne voi muutaman kasa-toiston jälkeen taas laittaa riviin. Meidän piti startata huhtikuun alussa AVOimessa-luokassa, mutta jouduin kisapäiväksi töihin. Nyt täytyy miettiä odotanko sitten suosiolla syksyä ja hallikisoja vai menenkö riskillä ulkokisoihin joissa paikallaolo on Äksylle huomattavasti vaikeampaa.

Ai niin, ilouutisia myös maastolajien puolelta. Pomeli on siis nyt talvella treenaillut ilmaisua muutamaan otteeseen ja hienosti hakee rullan maalimieheltä ja kiikuttaa sen minulle. Toivottavasti pian päästään metsään muistuttelemaan mieliin itse haku-suoritusta. Vappuviikonlopuksi on luvassa nimittäin kunnon treeniä, kun saimme paikan bokseriyhdistyksen Turun alaosaston järjestämältä PK-leiriltä, hakuryhmästä. Olisi kiva päästä edes kerran metsään ennen sitä