No niin. Nyt se sitten alkoi. Video katsottiin kahteen kertaan ja tein muistiinpanot itselleni. Illalla Leena toi yhden keppiparin meille Lattomeren kentälle niin pääsin kokeilemaan Äksyn kanssa ekan päivän treeniä.

Äksy tarjosi keppien läpi menoa todella nopeasti, ja kun olin saanut sen kaksi kertaa menemään läpi kepeistä ja palkan osumaan kohdalleen alkoi homma luistaa. Ensin vain muutama (6-7) kepeille menoa helposta paikasta minä vuoroin molemmilla puolin koiraa.

Tauko. Paikkamakuu Sinin yläkoululaisten kanssa. Tein täyden kaksi minuuttia, käskynä "MAA". Kävin välillä lähempänä n.5m päässä (ikäänkuin kertomassa että hyvin menee) mutta en palkannut. Pariin kertaan haisteli ilmaa ja vilkuili ympärilleen muttei ollut varsinaisesti rauhaton tai epävarma. Palkkana leikki ja lopuksi nami. Seurautin "SIVU"-käskyllä taluttimetta koko pitkän matkan kentän perälle asti, pari pysähdystä ja juoksu-pätkä. Teki hyvät perusasennot ja piti hyvin kontaktin.

Sitten taas kepeille. Rupesin vaatimaan kepeille menoa eri kulmista ja eri puolilta, kuitenkin suht läheltä keppejä ja lähestymissuunnasta. n. 10 toistoa.

Tauko. Luoksetulo 10. Hyppy: karkasi hypylle -> höpöhöpö, uusiksi. Teki 10 hypyn, seisoi täydellisesti niillä jalansijoilla joille oli jäänyt siihen asti kun seisoin vieressä ja vapautin + namipalkka. Muutama kierto + pysäytys, kierto oli liian suuri ja sen keskellä oli leluja (ohjaajan tyhmyyttä kierrättä tästä huolimatta) jäi ennakoimaan pysäytystä. Otin monta läpijuoksua ja viimeisellä kerralla pysäytin. Ok.

Ja kepit viimeisen kerran. Haki kaukaa, vaikeistakin kulmista (kuitenkin kokoajan lähestymissuunnasta) hienosti kepeille.

Yhteenvetona kepeistä. Tämä metodi tuntuu sopivan Äksylle todella hyvin, ainakin näin ensimmäisen päivän osalta. Torstaina jatketaan kun saadaan Leenalta kepit taas lainaan. Äksy tarvii vapautus sanan jotta lähtee kepeille, se odottaa vierelläni ikäänkuin lupaa suorittaa tehtävä. Käytän sanaa "GO". Varsinaista käskysanaa kepeille en ole vielä päättänyt.