Eilen oltiin taas toko-kokeessa. Tälläkertaa TVA:n omassa kokeessa, joka järjestettiin WeCan hallilla Noormarkussa. Tuomarina oli Hannele Pörsti.

Tuloksena tällä kertaa ALO3 117pistettä. Paikkamakuu meni nollille. Äksy jäi vinoon makaamaan. Naama kohti naapurissa pötköttävää labradorinnoutajaa. Kaikki sujui kohtuullisesti vaikka Äksy piippaili välillä, se kuitenkin pysyi hyvin paikallaan. Sitten, n. 30sek ennen ajan loppumista, labbis hypähtää ilmaan ja haastaa Äksyn leikkiin laskemalla etupäänsä alas ja vispaamalla pyllyään ja häntäänsä. Ja kuinka ollakkaan koirani ei kestä tätä. En voi olla vihainen. Olen yllätynyt ainoastaan siitä ettei Äksy rähjännyt koiralle

Tämän paikkamakuun nollan jälkeen jännitys poistui ja lähdin kehään rennosti. Seuraamiset menivät tällä kertaa ihan ok, ei mitään huippua, mutta ei myöskään aikomustakaan lähteä pois viereltä, joka on positiivista. Liikkeestä maahanmenossa Äksy irtosi taas eteenpäin ja jouduin ottamaan liikkeelle lähdön uudestaan. Loppu sujui ok, annoin aika painokkaan käskyn koska koira ei ollut kovin hyvässä kontaktissa. Luoksetulossa "aavisti", lähti siis sekunnin liikkurin käskyn perään jolloin karjaisin nopeasti "ÄksySivu" ja saimme kuitenkin 9 pistettä. Tässä tuomari oli puolellamme, 0 olisi ollut oikeutettu. Seisominen seuraamisen yhteydessä yllätti koiran ja minut. Ensimmäisellä käskyllä Äksy jäi hiippailemaan perääni ja kun toistin käskyn se meni maahan. Esteelle menin varmistellen ja talutin koiraa pari viimeistä askelta pannasta. Hypyn jälkeen Äksy jäi kuitenkin haistelemaan maata, eikä tehnyt lopun perusasentoa, joten saimme vain 7 pistettä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen ettei ennakoinut ja että hyppäsi. Tämä liike kun tuntuu olevan meidän akilleen kantapäämme. Se on vaan niin super-kiva se hyppy ja sitten jos jää liian kauas niin sitten en enää hyppääkkään. 

Seuraamisiin olen suht tyytyväinen ja muutenkin kaikki sujui ihan ok. Koira teki töitä kivasti, pieniä kömmähdysksiä lukuunottamatta.

Nyt olen kuitenkin kyllästynyt tähän Alokas-luokan hinkkaamiseen. Siksi päätinkin, että koska meillä on joka tapauksessa jo olemassa se 1.tulos ja edessä yli puolen vuoden tauko, taidan siirtyä treenaamaan Avoimen-luokan liikkeitä tosissani. Kisa rutiinia olemme ainakin saaneet, enkä taida jaksaa tahkota sitä TK1:stä.