Huhhuh mikä viikonloppu.

Agirodun jälkeen ilmoitin Äksyn Raumalle viiteen starttiin (3 lauantaina ja 2 sunnuntaina). Ajatuksissa oli käydä katsomassa minkälaista menoa kakkosluokassa on, kun kisat kerran naapurissa järjestetään.

Lauantai oli helteinen päivä sääennustuksista huolimatta ja Äksy hyvässä vedossa reilun viikon treenitauon jälkeen. X-box oli jo verryttelyssä aika kuumana ja radalle lähdössä se meinasi karata käsistä. Jouduin karjaisemaan sille ODOTA-käskyn uudestaan ja se valui lähelle ensimmäistä estettä. Omaa typeryyttäni en korjannut sen paikkaa vaan annoin sen sitten lähteä suoritukseen liian läheltä estettä ja se otti ensimmäisen riman mukaansa. Loppu rata meni tosi hyvin, koira viiletti kuin tuulispää ja kuunteli hyvin.

Toiselle radalle lähdettäessä Äksyssä tuntui edelleen olevan virtaa vaikka kavereille jakaa. Onneksi näin sillä oma ohjaus oli vähän niin ja näin ja tiet pääsivät valumaan pitkiksi. Estevirheitä ei kuitenkaan tullut ja aika riitti kolmanteen sijaan ja näin nappasimme LuVa nollan toiselta radaltamme 2-luokassa

Lauantain kolmas rata oli hypäri ja se tuntui jo radan kävelyssä tosi vaikealta. Alku sujui hyvin, koira teki tiukat tiet ja oli vauhdissa vaikka kuuma päivä oli jo pitkällä. Oma räkätauti ja syömättömyys vaan alkoi jo tuntua jaloissa ja ohjaus levisi kuudennella esteellä. Äksy pääsi hyppäämään esteen väärään suuntaan ja loppu meni pipariksi. Päätin keskeyttää ja niin poistuimme radalta menemättä sitä loppuun.

Sunnuntai aamu valkeni sateisena ja ehdin jo toivoa viileämpää päivää. Päästessäni vihdoin kisapaikalle totesin totuuden toisenlaiseksi. Aurinko ei paistanut mutta lämpöä oli 24 astetta ja ilman kosteus 100%-luokkaa Edellisenä päivänä oli moni koirakko tehnyt luokkanousun ja 2-luokan osallistujamäärä kutistunut alle kymmeneen. Tämä tarkoitti sitä että vain 2 nopeinta nollan tehnyttä saavat luokan vaihtoon oikeuttavan tuloksen.

Äksy ei ollut ihan eilisen veroisessa vauhdissa mutta ensimmäinen rata sujui hienosti. Minä ennakoin tarkemmin kääntöjä ja sain koiran kulkemaan parempia teitä. Lopputuloksena 0-rata ja luokkavoitto

Toiselle radalle lähdettiin vähän niinkuin jäähdyttelemään. Kaikki sujui hienosti lopun puomia lukuunottamatta. En enää keskittynyt vaan kiihdytin vauhtia liian aikaisin ja Äksy pomppasi alastulokontaktin yli. Onneksi näin, sillä päästyämme maaliin Äksy kipitti radan reunaan ja väänsi tortut kehänauhan sisäpuolelle. Tästä seurasi hylkäys. Ei potuttanut ollenkaan niin paljon, kuin jos tuloksena olisi ollut puhdas rata.

Rauman saldo siis kaksi LuVa nollaa, yksi viitonen ja kaksi Hyllyä.  Kokonaisuudessaan olen koiraan (ja itseenikin toisen päivän osalta) erittäin tyytyväinen. Se jaksoi kuumista päivistä huolimatta tehdä hyviä ja vauhdikkaita ratoja molempina päivinä. Radalla se keskittyy ja kuuntelee hyvin ja kunhan itse pidän huolta riittävän aikaisesta ohjaamisesta niin myös tiet saadaan pysymään lyhyinä ja sillä säästetään ratkaisevia sekunteja.

Nyt sitten etsitään jostain kisat ja ryhdytään metsästämään sitä viimeistä nollaa, ja 3-luokka Here We Come!