Pomo on nyt startannut virallisissa agikisoissa jo kaksi kertaa. Ekat kisat oli toukokuun alussa Hämeenkyrössä. Sieltä tuloksena ekalta radalta (agi) 5 virhettä ja toiselta radalta (hyppy) hylky. Koira toimi ekalla radalla hyvin, mutta toiselle radalle mennessä se oli ihan sekaisin. En saanut siihen kontaktia millään ja se haukkui ja oli aivan vauhko. Lopputuloksena olikin sitten se, että keskeytin radan kun koira ei ollut kuulolla ollenkaan

Tänään otimme uusinnan Rauman kisoissa. Ekalta radalta tuli hylly ja koira oli vähän kuutamolla alusta loppuun. Se haahuili missä sattuu, eikä ollut kuulolla. Toiselle radalle (video) se sitten tulikin ihan uudella ilmeellä. Alussa oli tosi vaikea keppikulma, johon tuloa olisi tarvinnut jarrutta jo ennen sitä edeltävää hyppyä, mutta kun en tajunnut/osannut sitä tehdä niin hyppy meni pitkäksi ja isolaukkainen koira oli homman tajutessaan jo puolessavälissä keppien ohi. Tämän korjauksen jälkeen homma sujui kivasti, vain yksi valssi valui eikä Pomo meinannut kääntyä mukaan. Olen kuitenkin toiseen rataan oikein tyytyväinen.

Selvästi huomaa että Herralta puuttuu kisakokemus. Se reagoi aika voimakkaasti katsomoon ja liikkeeseen radan ulkopuolella. Pomo oli koko kisojen ajan kevythäkissä kentän reunalla ja se varmasti auttoi. Hämeenkyrössä se odotti autossa ja kun toin sen sieltä kentälle niin se oli aivan pöllämystynyt ja sekaisin. Jatkossakin siis pystytän kisakatsomon hyvissä ajoin ja annan sen ihmetellä maailman menoa. Se ehkä hiukan väsähtää ja tottuu tapahtumiin ja on sitten paremmin kuulolla radalla Toivon ma.