No niin, nyt on sitten synttärijuhlat takanapäin. Mökkikin jäi pystyyn ja kaikki vieraat poistuivat juhlista omin jaloin

Vieraita oli vajaa 30 ja juhlatilana toimi vanhempieni mökki. Keli oli kurja, vettä satoi koko illan. Huvittavinta oli että sade alkoi noin tunti ensimmäisten vieraitten saapumisen jälkeen ja seuraava aamu aukesi mitän kauneimpana. Mutta vaikka sää ei meitä suosinutkaan se ei haitannut menoa. Vieraat viihtyivät ja kaikille riiti katonaluspaikka. Ilta kului nopeasti, saunottiin ja nautittiin itsetehtyjä hampurilaisia suoraan grillistä. Keittiöhenkilökunta oli mitä mainiointa, edes rahalla ei saa niin hyvää tarjoiluhenkilökuntaa (Kiitos Anki, Emma, Niilo ja Minna!). Uimaankin jotkut uskaltautuivat. Oli ihanaa nähdä kaikkia rakkaita ihmisiä, vaikka monen kanssa yhteydenpito on jäänyt vähälle ei aika ole rakentanut muureja välillemme.

Koirat osallistuivat juhlaan nauttien herkkupaloista joita niille auliisti jaettiin lautasilta aina kun silmäni vältti. Molemmat käyttäytyivät hyvin ja kestivät hienosti ihmispaljouden ja metelin. Suurimman osan ajasta Pomo ja Äksy silti viettivät serkkulassa, naapuri mökissä, nukkuen.

Viime viikko on kulunut treenatessa. Äksy on VOI/EVL-ongelmaliike-kurssilla jossa on hiottu ruutua (joka on ihan kadoksissa). Saa nähdä saadaanko neiti irtoamaan minusta vaadittavalle etäisyydelle. Kaukokäskyjen asentojen vaihtojen treenaus on aloitettu. Olen ottanut uusia käskyjä mukaan ja yritän nyt opettaa Äksylle kaukot niin että sen takapää pysyy kokoajan paikallaan. Katsotaan kuinka käy. Tunnari on mennyt pelottavan hyvin. Tähän asti X on etsinyt vain sitä yhtä piilotettua kapulaa ja viime tunnilla pistettiin sille kaikki 6 kapulaa eteen ja sinne se oma (Äksyn omalla kuolalla hajustettu) kapula sekaan. Neiti käveli kapuloille, haistoi kaikkia ja määrätietoisesti poimi omansa sieltä ja toi sen minulle. Meinasin seota ilosta. Varsinkin kun Ruutu on tosiaan ihan kadoksissa.

Pomo on treenaillut seuraamista ja viretiloja. Seuraaminen sujuu hienosti niin että nami on rinnan korkeudella. Paikka on erinomainen ja samoin kontakti. Koira ei poikita, jätätä tai muutakaan. Patukan kanssa on ruvettu tekemään viretilaharjoituksia. Leikki - koira sivulle - odotetaan että koira keskittyy - vapautus leikkiin. Tämä sujuu jo hienosti ja Pomo tarjoaa hyviä sivulle tuloja nopeasti ja oikeaan paikkaan. Se keskittyy hienosti ja seuraavaksi pitäisikin ruveta ottamaan puolikasta askelta ja saada koira lähtemään terävästi mukaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Viretilaharjoitukset (leikki) ovat pomon mielestä sairaan kivoja. Se on jo ihan intoa täynnä kun näkee patukan. Se keskittyy ja taistelee hienosti. Välillä se tekee kunniakierroksia patukka suussa, mutta palaa aina pyynnöstä luokseni ja irrottaa hyvin. Olen lisäksi ottanut sitä patukan kanssa taistelusta eteen, kehunut ja silitellyt sitä siinä, pyytänyt irrottamaan, odottanut patoamista ja sitten päästänyt taas leluun kiinni. 

Ensi viikko onkin juhannusviikko mutta meillä se ei juuri normiviikosta poikkea. Ohljemassa toko- ja agi-treenejä, perjantaina haku-treenit ja lauantaina agi-kisat. Että sellainen juhannus tänä vuonna