joo, startattiin sitten toistaiseksi viimeistä kertaa AVOimessa. Ei viimeisen siksi että olisi tullut 1-tulos vaan siksi että päätin jo ennen koetta että seuraavan kerran starttaan kun koira pysyy pomminvarmasti paikkamakuussa, jos se ei ikinä opi niin sitten emme starttaa. En jaksa enää sitä että koe menee pieleen jo ensiliikkeestä.

Koe oli Raumalla ja keli oli mitä parhain, ei liian kuuma eikä sateinen. Homma lähti menemään reisille jo heti paikkamakuussa. Tajutessani että piilo on kaukana kehästä tiesin että Äksy ei pysy. En ole koskaan mennyt niin kauas piiloon, tai edes näkyviin kuin nyt jouduin.  Palatessani kehään Äksy oli ottanut aitiopaikan (eturiviin makso mitä makso) ja se istui n. 2metriä muiden edessä. Piipannut se ei ollut, että jotain positiivista, muuta en tiedä.

Seuraaminen oli ihan ok muutamaa pomppua lukuunottamatta ja täyskäännöksessä Äksy haahuili myös jossain hukkateillä (8).

Liikkeestä maahan ok (9).

Luoksetuloon valmistauduttaessa Äksyn tassujen alla surahti joku (ötökkä oletan) ja sen jälkeen se ei halunnut enää tulla peruasentoon, pitkän taistelun ja muutaman metrin siirtymisen jälkeen sain sen lopulta sivulle mutta jättäessäni sen ja kävellessäni pois se oli noussut seisomaan, lisäksi valui käsimerkin jälkeen turhan pitkään ennen pysähdystä (6).

Liikkeestä seisomisessa seuraaminen oli luokatonta, itse seisomaan pysähtyminen ok (7).

Noudossa unohdin antaa ODOTA-käskyn ja Äksy ryntäsi kapulan perään sen osuessa maahan (0).

Kaukoissa meni taas alussa vinoon ja nousi ensimmäisellä käskyllä seisomaan, loput vaihdot ok (6).

Hyppy 10.

Sitten Pomo, äidin kullannuppu Jässikkä on jatkanut kasvuaan hurjaa vauhtia. Puntarissa käytiin viikko sitten ja se näytti 26kg, ikää siis 7kk . Viime viikonloppuna kävimme boksereiden erikoisnäyttelyssä moikkaamassa Nora-kasvattajaa ja oli oikein mukava nähdä häntä ja Nano-siskoa. Loput viikonlopusta nautimme mökillä.

Pomo on jatkanut treenaamista säännöllisesti. Tottiksessa ollaan ihan kivassa vauhdissa. Jäävät liikkeet (istumaan, maahan ja seisomaan) ovat kaikki hyvällä mallilla, luoksetulo sujuu lyhyeltä matkalta oikein hienosti, pitkä matka tuottaa edelleen vaikeuksia vauhdin noustessa päätä huimaavaksi Paikallaolo on tämän herran vahvoin liike (ihan niinkuin toivoinkin sen olevan), se pesee Äksyn jo nyt mennen tullen. Jätettäessä Poms painaa pään maahan, tipauttaa peräpään lonkka-asentoon ja tuntuu että se pysyisi siinä vaikka maailma ympäriltä räjähtäisi. Toivottavasti onnistumme säilyttämään tämän. Seuraamisessa ollaan imuttamalla päästy nyt ihan kivaan malliin, kontaktikävelyllä otetaan yhtä askelta kerrallaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Hakuilemassa ollaan oltu muutama kerta. Pomo on ilmiömäinen ilmavainun hakija, se seisoo keskilinjalla nenä tuuleen nostettuna ja odottaa malttamattomana lupaa lähteä Äijälle. Tuulen puolelle "pistot" sujuvat hienosti. Herra on ollut nyt joka kerta liinassa ihan vaan sen takia että tykkää hommasta niin paljon että tarvii välillä jarruja ettei tyhjennä itseään juoksenteluun ja että malttaa keskittyä hajun paikallistamiseen, siinä kun on välillä ongelmaa jos tuuli ei käy suoraan äijän takaa. Mutta hyvällä mallilla siis tämäkin. Maalimiehellä käyttäytyy hyvin, ei mene syliin tms. syö kiltisti kipasta palkkansa.

Pomo on löytänyt vesileikkien ihanuuden. Mökillä se nauttii järvessä kahlaamisesta  ja ollaan me muutama kerta merelläkin käyty. Siellä se vaan tuppaa juomaan merivettä ja se ei ole kivaa Äksykin on uskaltautunut kahlailemaan pikkuveikan peesissä, se raukka huutaa ja menee perässä, pelkää, mutta kun veikkaa täytyy vahtia, siitä kun ei ikinä tiedä. Lopuksi pari kuvaa mökin rannasta.

Pomo pluttaa...

Kaislikossa kuhisee