Eilen oli pitkään odotettu UPK:n järjestämä Marko Koskensalon tottis-koulutus, johon olimme Pomon kanssa ilmoittautuneet harjoituskoirakoksi. Teimme Pomon kanssa seuraamista, koska sen vireessä, tai siis kontaktin ajoittaisessa tippumisessa on ollut ogelmia, sekä noutoa. Ohjeita ropisi reppuun kauhea kasa, kynä sauhuten kirjoitin muistiin kaiken mitä kuulin, jotta muistaisin edes puolet siitä mitä Marko minulle sanoi. Pomo toimi hienosti, ja reagoi toivotulla tavalla Markon teettämiin harjoitteisiin. Poika oli oikein innokas, vaikka joutui kuuntelemaan ja katselemaan toisten treenaamista häkistä kentän reunalta (koulutus oli agilityhallissa). Nyt on kauhea motivaatio treenata tosissaan Pomon kanssa. Kaveri on luvannut auttaa mua työstämään seuraamisen viretilaa, ja toivon että saisin sitä kevään aikana muokattua haluttuun malliin. Namitottishan Pomolta sujuu tosi hienosti, mutta nyt pitäisi saada hommaan vähän munaa, ja siinä ei omat taidot oikeen riitä. Onneksi on kavereita jotka osaa, ja jotka haluaa auttaa.

Tänään kävin tekemässä molempien koirien kanssa agitreenit yksinäni. Hallilla oli rata, jonka menin Äksyn kanssa läpi. Äksy oli aivan super. Se eteni kuin mikäkin kiituri, irtosi hyvin eteen, kesti vedätystä ja edessäleikkausta kepeillä, haki putken suut kaukaa, ja toimi niinkuin vain unelmissa olen voinut toivoa. Ehkä tämä tästä vielä vakiintuu niin, että meille osuisi joskus tälläinen vire ja kuunteluhalu myös kisaradalle ja näin onnistuttaisiin joskus nappaamaan niitä voitto-nolliakin kolmosluokasta. Tänään tuntuu että mikään ei ole mahdotonta

Pomo oli myös elementissään. En tiedä tuleeko sille vielä joskus sellainen päivä, että se ei haluaisi tehdä töitä tai treenata. Kertaakaan ei vielä tämän 14kk aikana ole sellaista päivää eteen sattunut, mutta toki se voi vielä tullakkin. Pomo oli kuitenkin tapansa mukaan innoissaan halliin pääsystä, kun tiesi että pääsee aksaamaan. Tein ensi pariin kertaan kepit (ohjureitten kanssa) molemmilta puolilta ohjaten ja myös vaikeista kulmista, niin että Pomo joutui itse hakemaan sisäänmenon, lisäksi vielä vedätin kepeillä aika reippaasti. Sisäänmenot olivat sujuvia ja vauhdikkaita, Pomo sai nopeasti rytmistä kiinni ja vedätyksen ansiosta teki erittäin vauhdikkaat kepit. Homma alkaa näyttää tosi hyvältä. Tein lisäksi kolmen-neljän esteen sarjoja, palkkaamalla aina välissä. Koira keskittyy, tekee vauhdikkaasti ja seuraa hyvin ohjausta. Nyt ei malttaisi millään odottaa kevättä ja sitä kun Pomo täyttää vaadittavan 18kk.

Mulla on maailman ihanimmat ja taitavimmat koirat