Yritänpä taas aloitella tätä treeniblogin pitoa, on vähän jäänyt

Ruutin kanssa treenailtiin tokoa. Luoksetuloa eteen ja suoraan sivulle. Eteenkin sujui hienosti kun vähän käsillä auttoi. Liikkeestä maahan sujuu muuten, mutta sinne mennään ihan mahdottoman hitaasti. Kuitenkin nyt mennään ihan maahan asti ja pysytään niin kauan kuin annan luvan nousta, että edistystä sinänsä Seuraamista pienissä pätkissä, käännöksiä, juoksua. Paikalla oikealle ja vasemmalle, sekä suoraan taaksepäin. Kaikki sujuu ihan kivasti. Palkka on kuitenkin edelleen kova sana, pikku hiljaa täytyy ruveta työstämään sitä, että palkka ei ole näkyvissä vaan tulee vasta suorituksen jälkeen. Seassa hulvatonta riehumista buffalolelulla ja kauheaa kehumista ja kyhnytystä. Oikein kivat treenit siis.

Äksy treenasi keppejä. Olen vaihtanut tekniikkaa agiohjaajan neuvosta. Koira remmiin, Leena remmin päähän (kiitos vaan) ja minä "ohjaamaan". En näytä koiralle mitään, toistan vaan KepKepKep... ja näppärä peränpitäjä Leena estää koiraa menemästä väärin. Nyt Äksy on selvästi tajunnut keppien idean. Alun löytäminen on vaan äärimmäisen hankalaa. Kun eka keppiväli löytyy niin loppu sujuu vauhdikkaasti ja oikein, mutta kauhean helposti yrittää väärästä välistä. Aloituksen harjoittelua siis jatketaan (nytkin palkkasin välillä ekasta välistä). Palkka odottaa kipassa keppien päässä ja minä siis liikun kädet alhaalla enkä ohjaa koiraa vaan annan sen itse työskennellä ja ratkoa "ongelman".

Treenin jälkeen suuntasimme juoksupolulle. Leena lainasi ystävällisesti Ruutia minulle vetokoiraksi. Äksy kiinnitettiin myös valjaisiin ja hienosti se vetikin. Täytyy ensi kerralla laittaa Y-valjaat jotta olisi mukavampi vetää. En odottanut Äksyn työskentelevän niin tarmokkaasti ja matkan aikana kuului ajoittain hinkumista kun valjaat eivät oikein soveltuneet kunnon vetämiseen. Matka taittui vauhdikkaasti 2+2-intervalleissa (2min kävelyä-2min juoksua). Nyt täytyy yrittää treenailla pikkuhiljaa omaa juoksukuntoa tulevaisuutta ajatellen