Eilen oli agi-treenit ja Äksy oppi kepit!!!!!

Otin vinokeppejä remmin kanssa ja koira toimi hyvin, ajattelin että "rohkea rokan syö" ja jätin remmin pois. Koira kepeille ja suoritti ne hienosti, Sitten keppejä pikkuhiljaa kerta kerran jälkeen ylemmäs, ohjaus vuorotellen molemmin puolin. Äksy meni aina sisään oikein, pari kertaa meni kesken keppien sekaisin kun joku häiritsi sen keskittymistä. Kävelin askeleen sen perässä ja hoin kokoajan käskysanaa (kepkepkepkep), se katsoi suoraan eteen ja keskittyi hienosti. Namipalkka tuli aina kippoon joka oli keppien päässä. Lopulta pujotteli hienosti kaikki 12 keppiä kerralla virheettä, molemmilta puolilta ohjaten.

En tiedä missä vaiheessa sillä on herneet kohdanneet, mutta kaikkien erilaisten kokeilujen jälkeen tulosta alkaa olla nähtävissä. Hyvä niin.

Rataharjoituksena oli vaativa estesokkelo, seassa pytki ja A-este. Äksy kuumenee jos minä seison radalla, valsseissakin täyttyy "näytellä" liikettä, jos yhtään "seisoskelen" se käy punttiin kiinni ja lopettaa tekemisen. Tätä lukuunottamatta koira toimi mallikkaasti ja selvisimme radasta hienosti. Putkeen se irtoaa hyvin ja A-esteellä yksittäin treenattu ota-käsky kontaktilla toimi myös radalla hienosti. Kun vielä saadaan koira irtoamaan paremmin niin meillä on valmis agi-tykki

 

Tänään , sunnuntaina, oli toko-treenien vuoro. Marjukka teetti meillä monta liikettä. Paikkamakuulla aloitettiin, kävin kaksi kertaa piilossa (molemmilla kerroilla laskin kymmeneen) ja kävin palkkaamassa sen jälkeen. Pysyi rauhallisena koko 3 minuuttia. Jee!!! Sitten paikalla istuminen. En mennyt piiloon ja kävin palkkaamassa kaksi kertaa. Pysyi hyvin.

Sitten yksilöliikkeitä. Paikalla kääntymisen, askellukset eteen, taa, oikealle ja vasemmalle. Vallan mainio, pari kertaa jouduin korjaamaan parempaan perusasentoon. Liikkeestä seis. Jätin namin koiran eteen jottei kääntyisi kun kävelen sen taa (mitä on teki kun kerran olen liikettä treenannut). Pysyi hienosti, pää vaan kääntyi. Avoimen luokan hyppy, ei muuta kuin kisoihin Istuu hienosti käskystä (ilman käsimerkkiä) ja tulee sivulle takaisin HYPPY-käskyllä. Lopuksi nouto. Nyt lähdössä ongelmia. Jouduin toistamaan NOUDA-käskyn useaan kertaan ennen kuin lähti (heitin kapulan ekaa kertaa täyteen 10 metriin). Itse suoritus ok, takaisin tullessa hidastaa vähän ennen kun pääsee luokseni mutta tekee hyvän perusasennon ja luovutuksen.

Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut viikonloppu näin koiran osalta