Jeeee!!!! Nousimme Äksyn kanssa agilityn kakkos-luokkaan!!!! Viimeinen nousunolla otettiin vaatimattomasti agirodussa.

Viikonlooppu näytti etukäteen super-ahdistavalta. Perjantaiksi olin lupautunut talkoisiin rakentamaan Porin KV-näyttelyä, lauantaina oli luvassa agirotu, lauantai-sunnuntai välisenä yönä vartioimme Pomon kanssa KV-näyttelyalueella ja sunnuntaina menimme vielä Äksyn kanssa näyttelyyn kehään pyörimään. Huhhuh.

Lauantai-aamun koitoksemme Agirodussa alkoi rataantutustumisella 7:20. Lähtö Kiimajärveltä siis viiden jälkeen. Pomo jäi tyytyväisenä nukkumaan Äidin ja Isän kanssa, ja sai viettää mukavan päivän mökillä heidän kanssaan. Äksyn kanssa siis suuntasimme kohti Teivon ravirataa kauniissa heinäkuun aamussa. Ensimmäinen rata meni treenaamisen puolelle. Sähläsin taas kepeillä (tungin koiran eteen ja häiritsin sitä). Muuten rata meni ihan ok. Aika painui plussan puolelle mutta se johtui kepeillä tahimisesta. Muuten Äksy oli oikein hyvässä vauhdissa ja oma itsensä. Ennen toista rataamme seurailimme ystävien ja tuttavien ratoja ja nautimme mukavasta päivästä vanhojen tuttujen seurassa. Kiitos vaan Terhi, Ville ja Mervi seurasta ja varjopaikasta.

Toisella radalla sitten näytimme kyntemme. Äksy oli vähän tahmean tuntuinen veryttelyssä ja koitin herätellä sitä. Kuumuus näkyi koirassa selvästi. Rata oli ihan perus-setti, ei mitään ihmeellistä. Yhden muutoksen suunnitelmiini jouduin lennossa tekemään, kun Äksy eteni odotettua hitaammin. Onneksi en sotkeutunut omiin jalkoihini pahemmin eikä tästä siis seurannut ratavirhettä. Kepeillä meno meinasi mennä kävelyn puolelle, koira oli selvästi vähän väsynyt, mutta jaksoi kuitenkin kannustettuna hienosti radan loppuun. Radan jälkeen elin epävarmuuden hetkiä ajan riittävyydestä. Meno tuntui itsestä nahkealta. Totuus paljastui kuitenkin oikein valoisana, aliaikaa oli huimat 7,28sek ja sillä irtosi 2.sija kuudenkymmenen koirakon joukosta Nolla ratoja oli vain 4 ja niistäkin kaksi yliaikaisia. Pääsimme siis Äksyn kanssa palkintojen jakoon ja saimme komeat ruusukkeet (agility-SERT ja agirotu2010) ison pokaalin ja Royal-caninin lahjakortin. Äksy on siis kunnostautunut ruuan hankinnassa. Viime viikonlopun juhannus-kisoissa tuorlassa se sai nimittäin palkinnoksi myös Royal Caninin ruoka-lahjakortin kun sijoittui kolmanneksi 0-tuloksella.

Nyt on siis menolippu kakkosiin saatu ja ensimmäinen tavoite agilityuralla saavutettu. Olen hurjan ylpeä meistä!

Heinäkuun aikana otan kontaktiesteet tehotreeniin ja hion Äksyn nopeutta ja tarkkuutta niillä. Se odottelee mielellään minua ja tulee alastulokontakteille hitaasti. Yritän saada sen työskentelyä itsenäisemmäksi ja tätä kautta nopeutta ja varmuutta esteiden suorittamiseen. Muutenhan X kulkee radalla ihan riittävän nopeasti. Toki kaarteita voidaan aina hioa

Jaanan Hakolan ottamia kuvia juhannuskisoista Tuorlasta

Äksy syöksyy putkesta 

                    

Äksy kepeillä 

                  

Äksy keinulla

Sunnuntaina, Porin KV-näyttelyissä Marja Talvitie arvosti Äksyn kauneutta EH:n verran ja sijoituimme Avoimessa luokassa kolmanneksi. Vain kolme narttua sai ERIn ja sinisiäkin nauhoja jaettiin useita, eli olen tyytyväinen, varsinkin kun Äksy ei ollut kovin hyvässä turkissa.

Pomo pääsi pätemään toimien "yövahtina" kanssani KV-näyttelyalueella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Käytin yön viileyden hyväkseni ja tottistelin sen kanssa nurmikentällä. Sitten lopun aikaa Pomeli nukkui auton perässä ja pääsi välillä kanssani kiertämään aluetta. Ainoa, kelle se pääsi isottelemaan, oli citykani, joka oli eksynyt juoksemaan kehäalueelle. Sille poika kyllä sitten irroittikin oikein miehekkäät Bowwow-haukut Eli oli oikein uskottava vahti.