Ensin ikävät uutiset. Äksy kävi viikolla silmätarkastuksessa astutusta varten, ja homma ei mennyt ihan niinkuin suunniteltiin. Eläinlääkäri näki molemmissa silmissä kolme sumentuma-pistettä ja diagnoosina oli katarrakta, epäilyttävä. Siispä astutushaaveet kariutuivat kertaheitolla ja nyt olemme murheen murtamia. Kaikki Äksyn ihmiset. Kontrolli on vuoden päästä ja sitten kuulee tarkemmin mistä on kyse. Nyt on siis päällä kaihi-epäily. Mielet ovat aika mustina vaikka uuden vuoden pitäisi herättää tulevaisuuden kuvia silmiin ovat ne meidän kohdallamme romuttuneet mitä kurjimmalla tavalla. Onneksi Äksy ei tiedä tästä mitään ja se nauttii päivistään kuten ennenkin, aavistamatta mitään ympärillään olevasta kurjuudesta.

Koirista on kasvanut tiivis pari. Äksy hoivaa Pomoa kuin omaa lastaan ja samalla oikaisee sen tekemiä "virheitä" äidillisesti, välillä jopa aika tiukasti. Yölläkin, kun Pomo näkee pelottavia unia ja vinkuu, syöksyy Äksy sängystä Pomon petiin sitä lohduttamaan. Sitten kun pentu taas rauhoittuu  nukkumaan, palaa Äksy viereeni peiton alle. Minun ei tarvi siis pistää tikkua ristiin. Helppoa.

Talvi antaa parastaan. Pomo alkaa pikkuhiljaa tottua pakkasiin ja leikkii lumessa Äksyn kanssa. Ovesta se pitää houkutella, joskus jopa kantaa ulos, mutta kun sen saa pihalle liikkuu se reippaasti eteenpäin ja kulkee hienosti remmissä. Pantaa se tuskin huomaa ja kulkee vain harvoin taluttimen päähän asti. Toistaiseksi.

Uutta Vuotta (tai paremminkin paukkuja) lähdettiin pakoon mökille koko perheen voimin. Nautittiin hyvää ruokaa, saunottiin, pelailtiin pelejä, ihailtiin kaukoputkella kuuta ja tähtiä, jännitettiin Garmisch-Partenkirchenin mäkikisan karsintaa ja seurailtiin koirien touhuja. Äksy myyrästi taas ahkerasti ja Pomo rakastui mökin keskellä olevaan takka-muuriin. Laitoimmekin sille pedin muurin kylkeen. Siinä se makaili ja nautti luutaan.  

Maanantaina ystäväni kävi kuvaamassa koiria, ohessa muutama otos. Kuvat siis Kaisa Lehtinen.

Pomo 9vkoa

"Se olis niinku tyhmä, pahaa-aavistamaton punahilkaa ja tää olis iiiiso paha susi"