Koe oli siis maneesissa ja sujui kohtuullisen kivasti.

Paikkamakuu, jossa on ollut viimeaikoina vähän vaikeuksia, sujui nyt vakuuttavan varmasti. Koira oli rauhallinen ja katseli levollisen näköisenä minua koko suorituksen ajan, ei vilkuillut ympärilleen, haistellut maata tai vinkunut. Omakin sykkeeni laski normaaliksi ja odotin rauhallisin mielin ajan kulumista. Tähän olen ERITTÄIN tyytyväinen.

Kytkettynä seuraaminen sujui hyvin, mutta sitten ongelmat alkoivat. Taluttimetta seuraaminen lähti liikkeelle kivasti, mutta taas, kun piti lähteä juoksemaan, Äksy ampaisi eteenpäin vähän turhan vauhdikkaasti. Sitten loppu menikin vähän plörinäksi ja olen kiitollinen niistä 5 pisteestä.

Maahanmenon seuraaminen oli väljää ja siinäkin tapahtui alussa pieni irtoaminen eteenpäin, itse maahanmeno oli nopea ja muutenkin liikkeen loppu sujui mallikkaasti.

Luoksetulo oli taas taattua laatua. Jollain lailla näyttää siltä kuin koira palkkaisi itsensä luoksetulossa, sillä sen jälkeinen liikkeestä seisominen sujui hienosti lopun perusasentoa lukuunottamatta (joka siis jäi tekemättä).

Hypylle menin varmistellen (ettei lähtisi suorittamaan ennen lupaa), ja jäin kauas esteestä. Tämä (tai jokin muu) johti siihen että käskyn saatuaan koira syöksyi (taas) esteen vieressä olevalle lautakasalle eikä toistetusta käskystä huolimatta suorittanut hyppyä. Kokonaisvaikutus laski, koska jouduin pyytämään koiraa useita kertoja sivulle ennen liikkeitten alkua.

Tänään oli siis peruspäivä. Harmittavasti I-tulos jäi taas kiinni tuosta hypystä, mutta olen toisaalta todella tyytyväinen, koska paikkamakuu oli niin superhyvä. Koira tiesi mitä teki, eikä näyttänyt paineistuneelta kuten monesti ennen. Se, että koira lopettaa kesken kokeen sivulle tulon liikkeitten aloituksia varten, vaatii treeniä. Tämän viikon aikana yritän saada siihen muutosta parilla vinkillä joita sain (kiitos vaan Niina). Muuten ei ole paljon tehtävissä ennen seuraavaa koetta, eikä toisaalta tarvikkaan. Kyllä Äksy kaiken osaa, kun vaan viitsii suorittaa Äksy seuraa