Olemme ilmoittautuneet kokeisiin jotka pidetään Huittisissa viikon päästä sunnuntaina. Kisakirje tuli tällä viikolla ja siitä ilmeni että koe pidetään K&K-tallin maneesissa. Ryhdyin heti miettimään mitä ongelmia tämä voi Äksylle aiheuttaa ja suurimmaksi pelon aiheeksi muodostui maan haistelu. Siispä otin yhteyttä ystävääni Maikkuun jonka hevonen asustelee kyseisellä tallilla ja sovin että menemme Äksyn kanssa tutustumaan maneesiin etukäteen. Äksy on vieraillut kyseisessä maneesissa kerran mutta vain katsomon puolella.

Pääsin töistä jo puolilta päivin ja nappasin koiran mukaani ja ajoin Huittisiin. Päästin Äksyn vapaaksi pihaan ja talsin tallin kautta maneesille. Maneesi oli tyhjä ja ovet molemmista päistä auki. Valot eivät myöskään olleet päällä ja ulkona (ei näkyvissä mutta erittäin hyvin kuuluvissa) jyristeli traktori. Äksy tallusteli sisään maneesiin ja haisteli muutaman kerran maata ja sen jälkeen katsahti minuun "mitäs me tänne tultiin tekemään" ilmeellä. Ajattelin että "Ok, kokeillaan sitten". Pyysin koiran sivulle, viivytin hetken ja palkkasin. Koira uudelleen sivulle ja seuraus käännöksellä maneesin toiselle reunalle. Siinä vapautus ja leikki. Koira uudestaan sivulle, viivytys ja maahan käsky. Sitten paikka ja jättö. Kävelin n. 15 askeleen päähän ja aikaa kului vähän toista minuuttia. Äksy oli koko ajan rauhallinen traktorin jyristelystä huolimatta, tapitti silmät suurena suoraan minuun. Palasin koiran luo, sivu käsky ja vapautus. Iiiiso lelupalkka!!!!

Sitten leikin, jälkeen koira sivulle, ja kaikki liikkeet läpi (hyppyä lukuunottamatta). Liikkeestä maahan tarvi kaksi käskyä, muuten ok. Seuraamisessa keulii välillä vähän liikaa, mutta vire koko ajan hyvä ja sivulle tulot hyviä ja ripeitä (ei siis tarvi maanitella kuten viime kokeessa). Lopuksi leikkiä ja hihkumista ja ulkona yksi nouto ja isot bileet.

Olen tosi tyytyväinen koiran toimintaan maneesissa ja muutenkin. Ei se ainakaan ympäristöstä jää kiinni. Toki vieraat koirat ja oma jännitys tuovat vaikeusastetta lisää, mutta ei nyt tarvi pelätä tätä ympäristö-asiaa ainakaan. Voi keskittyä jännittämään kaikkea muuta

 

Illalla lähdin vielä poikkeamaan Lattomerellä Niinaa ja Satua moikkaamassa ja ottamassa paikkamakuun. Tälläkertaa kävelin täyteen matkaan, kesto 30sek ja palkkana metwurstia ja iloa. Lisäksi muutama seuraamispätkä käännöksin ja peruasennoin ja liikkeestä maahan ja seis sekä luoksetulo. Liikkeestä maahan meni nyt yhdellä käskyllä, mutta hitaasti. Viikolla täytyy siis tehdä naksutin treeniä jotta saa maahanmenon takaisin nopeaksi.

Paikkamakuu treenit jatkuvat ja etenemme hitaasti mutta varmasti. Myös leikkiminen ja riemuitseminen kentällä jatkuu. Ja sehän minulta käy