Olemme nyt siis ehtineet elää yhdessä hurjat 3päivää ja kivaa on ollut. Pentu on hurjan rohkea ja menee pystypäin lähes joka paikkaan. Jos jossain kolahtaa tai tapahtuu jotain pelottavaa se peruuttaa jalkoihini ja menee parin sekunnin päästä uudestaan katsomaan mitä oikein tapahtui. Ei tunnu olevan millänsäkään oikeen mistään. Ruoka maistuu ja yötkin sujuvat hyvin.

Ulkona on ollut nyt pennun saapumisesta saakka n. 10 astetta pakkasta ja sisäänpääsystä onkin muodostunut Pomolle mahtava palkka. Kun vien sen ulos tulee pisut portaille ja kakatkin terassin reunaan, näin pääsee nopeasti sisään  Sisälle ei vahinkoja ole juurikaan sattunut, syy kuitenkin lienee se, että kiikutan pojan joka välissä ulos ja olen töissä vain 4h kerrallaan.

Töissä/poissa-ollessani koirat jäävät yhdessä vierashuoneeseen koiraportin taakse ja istuvat siinä nätisti päätkallellaan kun lähden ulko-ovesta. Yksin oloa olemme harjoitelleet vasta kerran ja silloin huutoa ja haukuntaa kesti n. 5min verran. Heti pennun hiljennyttyä pääsi se luokseni olohuoneeseen (missä Äksyn kanssa odotimme). Automatkat sujuvat kohtalaisen hyvin, pentu matkustaa Äksyn boksissa, välillä se osoittaa mieltään haukkuen, mutta suurin osa matkasta sujuu jo hiljaisuuden vallitessa (jolloin tietenkin kehun pentua vuolaasti).

Tänään kävimme Mustissa ja Mirrissä ostoksilla (kahdestaan Pomon kanssa) ja valitsimme uusia leluja. Poika kulki remmissä oikein mallikkaasti, päällään Äksylle pieneksi jäänyt vihreä fleece-loimi. Päätin käydä täydentämässä leluvarastoa koska Äksy ei ole koskaan kauheasti leluista piitannut ja Pomo on osoittautunut todella aktiiviseksi leikkijäksi ihan yksinäänkin. Mukaan tarttui naruluun, kumipallon ja narulelu-kumilelu-yhdistelmän lisäksi myös astetta järeämmät kynsisakset (tulevaisuutta varten).

Ruokailun yhteydessä tehtiin istumis-harjoituksia ja ne sujuivatkin jo oikein mallikkaasti. Mietin sitten jälkeenpäin että ehkä ryhdynkin seuraavaksi katsekontaktin opettelemiseen, sitten se on helpompi vaatia kaikkien liikkeiden yhteydessä. Mutta "työkoiran"-arki on siis alkanut

Ohessa Niina Putkurin ottama kuva Pomosta pakkasessa