Auton mittari näyttää 1250km. Aika rankka tryki. Tosin nukuimme (toiset enemmän toiset vähemmän) Rovaniemiellä. Kävin sillä hyvän ystäväni 30-vuotis synttäreillä. Oli ihan nähdä pitkästä aikaa, vaikka unet vähiin jäivätkin. Äksy nukkui Äidin ja Isän kanssa napapiirin saarituvilla hyvät unet. Illalla olivat käyneet kävelyllä Ounasvaaran maastoissa.

Matka sujui hyvin, Äksy oli osan aikaa hieman levoton, ihmetteli että mihin tämä loputon matka oikein johtaa. Perille päästyämme se käpertyi oitis omalle viltilleen sängyn jalkopäähän. Ei malttanut autossa nukkua. 

Launtaina siis lähdimme puoli kuusi Ulvilasta ja pysäykset (5min) Vaasassa ja Iissä. 750km Rovaniemelle, minä ajoin matkasta yli puolet. Olimme Rovaniemellä puoli kolmen maissa ja minä jatkoin saarituvilta syntymäpäiväjuhliin. Aamulla (taas puoli kuusi) auto starttasi kohti Utsjokea jossa olimme perillä 11.15.

Maisemat ovat aivan mahtavat ja ruska on kaunis. Tänään lepäilemme ja nautimme Kyllin keittiön antimista (saimme ensin ihana sienikeittoa ja nyt uunissa muhii lihapata). Huomiseksi on luvattu sadetta mutta tiistaista alkaen pitäisi kirkastua. Torstaina on suunnitelmissa matka Norjaan jäämeren rannalle (Äksylle on sille päivälle hoitopaikka kun se ei vasta-ainetestien puuttumisen vuoksi pääse rajasta yli). Muina päivinä teemme patikkaretkiä lähi tuntureille ja muuhun maastoon.

Lähimaastoa on käyty jo haistelemassa ja neiti on aivan hullaantunut Lapin hajuihin :)