Äksy sai peruutuspaikan syntymäpäivälleen tokokokeesen ja päätin ottaa paikan vastaan vaikkakin vähän lyhyellä (2pv) varoitusajalla. Eilen lauantaina, vetäisin läpi kaikki avoimenluokan liikkeet ja totesin että kaukojen ylösnousu ei onnistu eikä luoksetulon pysäytys. Kotona illalla kuuri suoraa palkkaa maasta istumaan noususta ja luoksetulon pysäytyksiä suoralla palkalla.

Viretila agihallissa on aina ollut kohdillaan. Paikkamakuu meni hyvin, koira makasi hienosti paikallaan koko 3min, minä piilossa sermin takana. Piippausta kuului tämän tästä ja sivullenousuun tarvi kaksi käskyä, tulokseksi 7. Seuraaminen hyvää, juostessa pomppasi kerran 7,5. Liikkeestä maahan hyvä 9. Luoksetulo meni läpijuoksuksi joten siitä saatiin 5. Liikkeestä seis ok, paitsi pyörähti lopussa taakse mentäessä 7. Noutaminen hyvä, luovutus inan vinossa 9,5. Kaukot 5, sivulta maahanmenoon tarvi kaksi käskyä ja piippaili vaihtoja odotellessaan. Hyppy hyvä 9. Kokonaisvaikutuksesta täysi 10 Tuomarina siis Tiina Heino.

Kyllä tuo paikkamakuun treenaaminen tuotti nyt tulosta. Piippaus alkoi kun katolta tuli rymisten lunta ja naapuri-sheltti lähti pois vierestä. Sivusta seuraajien sanoin Äksy oli muuten rauhallinen, ei vaihdellut asentoa tms. kunhan tapansa mukaan piippaili tylsyyttään. Ehkä tämä tästä, uusinta yritys kuun lopussa 

Pomo on toipunut leikkauksesta hyvin. Herra on jatkanut harrastamista sairasloman jälkeen entisellä innolla. Tokossa on nyt ollut vähän vireensäätely ongelmia. Ensi viikonloppuna pääsemme Marko Koskensalon oppiin ja toivon saavani häneltä apua. Nouto alkaa aueta, kapulaa voi jo pitää suussa ja purrakin oikein, että eiköhän se siitä.

Pomo tuntuu valinneen päälajikseen agilityn. Siinä se loistaa treeni toisensa jälkeen. Kepit sujuvat jo kuin vanhalta tekijältä, muurinpelkokin on kuin muisto vain ja kaikki kontakti esteet sujuvat hienosti. Sylkkärit ja takaakierrot alkavat olla selvää pässinlihaa ja pikkuhlijaa homma etenee hienosti. Pomo etenee radalla vauhdilla ja irtoaminen ei tunnu olevan tälle herralle ongelma. Nyt sitten vaan hiotaan hommaa ja odotetaan että saadaan ikä täyteen ja päästään kisaamaan. Rimat olen toistaiseksi pitänyt 45cm, silloin tällöin testannut että 60cm ylittyy sekin helposti, mutta ratana otan vielä medi-hyppyjä. Turha hypyttää suotta, korkeus kun ei tunnu koiralle olevan ongelma ja paikat ovat vielä vähän turhan löysät maximin hypytykseen varsinkin kylmässä.

Treenit sii jatkuvat molempien koirien kanssa ja kaikissa lajeissa, ja olen molempiin erittäin tyytyväinen.

Äksy viettää tänään 3v synttäreitään, onnea pikkuriiviölle