No niin, rankka päivä on illassa. Pomo-poika nukkua tuhistaa pedisään peiton alla. Aamulla vein Pomon Kankaanpäähän Ventelän Karille kuvattavaksi ja kastroitavaksi. Sydänkin tuli kuunneltua ja todettiin puhtaaksi. Nukutuspiikki saatiin annettua kun avustajan kanssa kaksin pidimme Pomelia paikallaan ja Ventelä sitten etutassuun onnistui lääkkeen tuikkaamaan. Ja nopeasti se taju lähtikin. Kuvien ottoon meni reilu puoli tuntia ja sen odottelin aulassa. Ventelä näytti ja selosti kaikki kuvat minulle tarkasti. Tulokset mitä mieluisimmat; Lonkat A, Kyynärät 0 (tai ehkä 1, juuri ja juuri saattaa se millin muutos olla mitattavissa) ja selkä SP0. Muutamassa nikamassa oli pyöristymistä nähtävissä ja niihin tulee ajan kanssa muodostumaan spondyloosia, mutta kaikenkaikkiaan siis hyvältä näytti. Viralliset tulokset saadaan kennelliitosta parissa viikossa ja selästähän saa virallisen vasta vuoden päästä.

Kuvien tarkastelun jälkeen poistuin asemalta ja menin jalkahoitoon. Sillä aikaa Pomo pojan kivekset etsittiin vatsaontelosta ja poistettiin. Saapuessani herraa noutamaan, oli vastassa tokkurainen koira, joka jalat horjuen marssi perässäni ulos eläinlääkäriasemalta. Kotimatka sujui hyvin, pari kilometriä ennen kotia Pomo heräsi ja ulvoi ja törmäili peräluukussa mutta rauhoittui onneksi nopeasti loppumatkan ajaksi. Kotipihassa olikin sitten ongelmia, kun koira ei itse tullut autosta ulos, eikä oikein suostunut minun nostettavaksenikaan. Ei siinä sitten muu auttanut kuin ottaa tukevasti syliin se huutava koira ja huuto loppuikin sitten kun ote oli tukeva ja sain se ujutettua ulos takaluukusta. Pieni tepastelu pihassa ja pisut hankeen ja sen jälkeen sisään. Äksy oli meitä vastassa heti ovella ja ihmetteli "humalaista" veljeään. Haisteli sitä ihmeissään ja olisi mielellään hoitanut nuolemalla. Pomo kuitenkin hoippui petiinsä ja kävi siihen pitkälleen. Nyt se on nukkunut peiton alla 2,5h ja Äksy käy sitä vähän väliä tuuppimassa, että eikö se nyt ollenkaan sieltä herää.

Kotiin saatiin kipulääkettä ja antibioottia ja tikkienpoistokoukku, jonka avulla pitäisi tikit sitten 10 päivän kuluttua poistaa.