Huhhuh!

Äksy on ollut ahkerana. Viime viikonloppuna pyörähdettiin sekä lauantaina että sunnuntaina näyttelykehässä ja edellisenä oli lauantaina agility-kisat ja sunnuntaina Toko-kisat.

Näyttelyissä jäimme vaille suurempaa menestystä, saaliina EH ja H, Äksy on taas kadottanut pohjavillansa ja molemmat tuomarit rankoivat turkin huonoudesta. No, emme me tästä lannistu, jatkamme harvakseltaan näyttelyissä käyntiä, josko meitä vielä joskus onnistaisi

Jos näyttelyissä ei mennyt hyvin, niin agilityssä neiti on kyllä kunnostautunut edelleen. Liedossa oli 29.1 3 starttia 3-luokassa ja Äksy teki agiradoilta rima-5 ja hypäriltä tuli sitten jo 0 Ne kahden radan rimat olivat kyllä täysin ohjaajan mokia, jarrutin ennen hyppyä liian voimakkaasti ja Äksy teki niin pienet hypyt että rimat putosivat, että peiliin voin taas katsoa, mutta tripla-nolla oliskin ollut jo vähän liikaa Veli-Pekka Suuronen oli kameroineen radan laidalla ja nappasi Räksyttimestä muutaman kuvan

Ikinä en unohda viimeisessä kuvassa näkyvää keppi-suoritusta. Vedätin ja hoputin Äksya enemmän kuin koskaan ennen kisoissa ja Äksy rääkäisi ihan kuin sanoen "joojoo, tullaantullaan, helppohan sun on ku saat juosta suoraan!" mutta suoritti silti kepit hienosti loppuun asti.

Toko-kisat olivat sitten sunnuntaina ja tulokseksi tuli AVO3. Paikkamakuu sujui hyvin pientä piippailua lukuunottamatta, mutta kun liikkeestä maahanmeno ja kaukot menivät nollille niin 1-tulos jäi haaveeksi. Ehkä ne kaikki joskus osuu samaan kokeeseen... Me ainakin jaksetaan yrittää

Ensi viikolla pääsemme Elina Jänesniemen agility-koulutukseen, odotamme sitä innolla.

 

Pomo jatkaa monipuolista harrastus-linjaa. Agilityssä se on edistynyt nyt huimasti. Kepeillä käytän ohjureita satunnaisesti kun harjoittelen vaikeita sisäänmenoja tms. mutta hienosti ja vauhdikkaasti herra jo pujottelee ilmankin. Pomo lukee hyvin ohjausta ja etenkin ylävartaloa (huomattavasti paremmin kuin Äksy) ja alkaa pikkuhiljaa saada estevarmuutta. Palkkaus on siirretty kokonaan leluun, nameja ei näy enää oikein missään.

Tottiksessa olen työstänyt nyt jännitettä. Ihan sivulla olossa ja ensimmäisellä liikkeellelähdön askelella. Ja hienosti Pomo vastaa. Liikkeellelähdössä olen sitä nyt auttanut suhisemalla, Pomo kun helposti ensin tiputtaa kontaktin ja kokoaa itsensä vasta kun homma jatkuu. Ja suhina on auttanut, homma vaikuttaa joka treenillä paremmalta. Olen tehnyt niin että pyydän koiran sivulle, sitten kokoan itseni ryhdikkääksi, ja teen itsestäni "jännittyneen" jonka jälkeen annan uuden "sivu"-käskyn. Ensin palkkasin nopeasti heti kun koira on intensiivisesti kontaktissa, sitten pidensin palkkaa ja vaadin kestoa ja nyt Pomo kestää jo häiriötäkin hienosti (appari taputtaa käsiään yms.), se jopa korjaa kontaktiaan ja paikkaansa paremmaksi kun kuulee ääniä. Testasin eilen hommaa toko-ryhmän paikkamakuun aloituksessa ja toimi hienosti. Pomo meni maahan ensikäskyllä ja nopeasti, sillä kun on ollut vähän sellaista valumista tuo sivulta maahanmeno, liikkeestä on kyllä aina toiminut hyvin. Nyt se oli keskittynyt ja "patosi" ja ikäänkuin odotti lupaa saada tehdä jotain.

Haku-treenit on nyt siirretty metsästä (suuren lumimäärän vuoksi) parkkipaikalle ja Pomo on siis aloittanut perehtymisen rulla-ilmaisun saloihin. Topi-berniltä perityt pinkit hakurullat ovat olleet kovassa käytössä ja herra hoksasi heti että maalimiehen tarjoama rulla pitää kiikuttaa minulle. Teemme nyt ensin näitä ilmaisutreenejä niin että koiran ei tarvi suorittaa etsintätyötä ja pikkuhiljaa sitten vaikeutetaan ja maalimiehet rupeavat menemään piiloon. Suunnitelmissa on ottaa myös umpparitreenejä parkkipaikalla. Jotakin kun on keksittävä siihen asti kun lumet sulavat ja päästään taas metsään tositoimiin.

Näin meillä.